28 SEPTEMBRIE DJ REVOLUTION (WAKE UP SHOW) IN BUCURESTI!

septembrie 5, 2007

ARTICOL SCRIS DE VLAD DOBRESCU PE FORUMUL FACEM RECORDS!

FACEM RECORDS & FLAMA EVENTS in colaborare cu D.U.A. prezinta

DJ REVOLUTION IN CLUB LIVE!

Dupa succesul pe care l-am avut cu show-ul GRAND WIZARD THEODORE vara asta, ne-am decis sa continuam seria de evenimente dedicate DJ-ilor cu un alt eveniment care nu poate fi ratat de ascultatorii pasionati de hiphop sau de arta DJ in general. Este vorba de DJ-ul rezident al celei mai mari emisiuni de hiphop din istorie, The World Famous WAKE UP SHOW. Cu aprox 12 milioane de ascultatori saptamanal, REVOLUTION este oficial cel mai ascultat DJ de hiphop de pe intregul glob, invartind discuri de aproape 10 ani la show-ul pe care il asculta DR DRE atunci cand l-a remarcat pe EMINEM, show-ul responsabil pentru lansarea si sustinerea carierelor unor MC ca XZIBIT, DILATED PEOPLES, CHINO XL, SAIGON, CROOKED I, JUICE, TECH N9NE si multi altii.

Revolution si-a inceput cariera de DJ la 13 ani folosind 2 platane prafuite gasite in podul casei si un mixer construit de bunicul lui din piese vechi. Notiunea despre arta DJ i-a fost complet schimbata cand a descoperit discul „THE ADVENTURES OF GRAND MASTER FLASH ON THE WHEELS OF STEEL”. Astfel incepe sa invete toate trucurile si tehnicile de turntablism si petrece 7 ani devenind un adevarat maestru. Privindu-i pe ceilalti DJ isi da seama de un detaliu care scapase multora: aceasta comunitate era impartita strict in 2 categorii. Pe de o parte erau DJ care se bazau strict pe playlist mixajul pieselor si prezenta elementelor de turntablism fiind de multe ori inexistente. Pe de alta parte erau DJ-ii care se bazau strict pe tehnica, si care se antrenau un an intreg pentru 5 minute de scratch-uri pe care le foloseau ulterior in battle-uri, dar care nu puteau sa sustina un party. Intr-un discurs tinut la UNITED DJ MIXING SEMINAR, REVOLUTION declara: „Pana la urma trebuie sa fii un DJ complet si cand spun asta ma refer la a putea mixa, face scratch-uri, anima o petrecere. Intrebarea pe care mi-am pus-o a fost: cu ce pot sa vin nou, care e principala mea calitate? Atuul meu este ritmul atat in cazul in care pun muzica cat si atunci cand fac scratch-uri. Cand pui muzica intr-un club si lumea danseaza si tu gasesti o bucata pe care vrei sa bagi scratch-uri, daca incepi sa bagi ca nebunul risti sa ii scoti pe oameni din film. Poti sa iei o piesa tare si sa faci tot felul de trucuri dar sa fii atent sa nu scoti petrecerea din ritm. Eu vreau ca oamenii sa zica la plecare ca a fost super tare si ca scratch-uri dar si ca toata lumea s-a simtit excelent. Mai sunt si DJ care nu fac nimic special, doar pun urmatorul disc si dupa aia altul si tot asa. Asta nu e ce reprezinta arta asta pentru mine. Turntablism-ul a fost pentru mine ca un fel de facultate. Daca vrei sa te faci doctor nu pui direct mana pe bisturiu si incepi sa tai oameni, te duci 8 ani la facultate si inveti cum sa faci treaba corect. Si pana sa ajungi sa fii un adevarat DJ ai multe de invatat.”

REVOLUTION a petrecut ani buni antrenandu-se, timp in care si-a demonstrat abilitatile numai unui cerc restrans de prieteni. In momentul in care a simtit ca e gata s-a decis ca e momentul pentru „teza de doctorat”, o caseta trimisa la WAKE UP SHOW. SWAY si KING TECH au fost impresionati de ceea ce au auzit si l-au chemat sa puna muzica in cadrul emisiunii. Dupa 2 saptamani REVOLUTION devenea rezident la WAKE UP SHOW, de atunci mix-urile lui fiind nelipsite la fiecare editie.

In afara de show-ul de radio si turnee in toata lumea alaturi de alti DJ ca MASEO (DE LA SOUL), DJ PREMIER sau idolul sau din copilarie legendarul DJ JAZZY JEFF, REV este remarcat si de oaspetii WAKE UP SHOW si cooptat pentru a produce piese sau pentru a-si lasa amprenta ca DJ. Numarul de colaborari precum si numele implicate sunt impresionante: DILATED PEOPLES (de exemplu scratchurile de pe piesa WORK THE ANGLES sau de pe MR SLOW FLOW ii apartin), SWOLLEN MEMBERS, KRS ONE, DEFARI (INTRO-ul de pe albumul FOCUSED DAILY sau piesa SMACK YOUR FACE produsa de REV sunt exemple bune), CANIBUS, LARGE PROFESSOR, PACEWON, A.G., CHIEF KAMACHI, BOOT CAMP CLIK, SON DOOBIE de la FUNKDOOBIEST, ALCHEMIST, BAHAMADIA si multi altii. Se ocupa si de realizarea background-ului muzical al show-ului HIP HOP HONORS de pe VH1 si este cooptat pentru a realiza soundtrack-ul filmului BLACK MASK.

Alaturi de SWAY & TECH editeaza compilatia THIS OR THAT care cuprinde piese exclusive realizate de oaspetii emisiunii WAKE UP SHOW, majoritatea produse de REVOLUTION. Astfel are ocazia sa colaboreze cu nume ca GANG STARR, RZA, CHINO XL, XZIBIT, PHAROAHE MONCH, EMINEM, KOOL G RAP, HELTAH SKELTAH, BIG DADDY KANE, JURASSIC 5 si multi altii. Opera de arta a lui REVOLUTION este insa albumul IN 12’S WE TRUST, o declaratie de independenta a tuturor DJ-ilor, unul dintre cele mai importante albume dedicate turntablism-ului. Aici apar GRANDMASTER CAZ, KOOL HERC, CHINO XL, BEATJUNKIES, XECUTIONERS, DEFARI, DILATED PEOPLES, etc.

In prezent REV lucreaza la editarea unei serii de 20 de mix-uri intitulate „CLASS OF…” care apar in ordine cronologica si insumeaza cele mai reprezentative piese pentru fiecare an de hiphop din 1985 pana in 2005.

Pe langa CV-ul impresionant, ce ne-a convins sa organizam acest show a fost prestatia impecabila de la HIPHOPKEMP (cel mai mare festival de hiphop european) unde a reusit sa eclipseze pentru toti cei prezenti prestatiile trupelor care ocupau capul de afis (M.O.P, DILATED PEOPLES, REDMAN, etc). Poate parea incredibil dar mixul live suna chiar mai bine decat cele vandute pe cd-uri. Pe langa mixer si cele 2 platane, REV se foloseste de sampler si de Torq (este dealtfel imaginea Torq pe latura hiphop) pentru a crea un mix incredibil care cuprinde de la new school la old school, de la funk breaks la jazz breaks, de la underground la mainstream.

In BUCURESTI veti putea sa-l vedeti pe REVOLUTION in CLUB LIVE (fostul Space), vineri 28 Septembrie 2007. Intrarea 20 RON.

Ca bonus, un mix realizat de REVOLUTION in 2002 pentru turneul lui in Australia:

http://www.zshare.net/audio/34717812eb1e87/

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=1943496

4 răspunsuri to “28 SEPTEMBRIE DJ REVOLUTION (WAKE UP SHOW) IN BUCURESTI!”

  1. Sauce Says:

    Asta e evenimentul anului :)

  2. Ganea Says:

    ma sauce vine si vadim anu asta

  3. Arana Says:

    pacat ca n`a venit revolution =)). lasa ca a fost okey si fara el. right pauls? (sauce si raw) :D

  4. Pau_haha Says:

    P.S. Eu am comentat mai sus. E alt nume pt ca nu e computerul meu si nu am fost atenta. va salut


Lasă un comentariu